Bidra til miljøet, kjøp jutetepper

Jutetepper for et Grønt Hjem og en Grønn Planet

Hjemmedekor har utviklet seg gjennom årene. Folk vil ikke bare renovere utseendet til omgivelsene sine, de ønsker også bærekraftige valg som vil stå mot tidens tann i årene som kommer. Kjøpere er opptatt av miljøet og ønsker å ta miljøvennlige i sitt hjem. Heldigvis har interiørbutikker slik som TrendCarpet holdt tritt med den økende etterspørselen og de har nå et stort utvalg med stilige og miljøvennlige valg fra gulv til tak.

Noe av det viktigste i et oppussingsprosjekt er teppene. Selv om du har tregulv eller andre harde gulv kan et teppe plassert på strategiske områder legge til karakter på ellers kjedelige steder. Det perfekte teppet å bruke til dette er et teppe laget av naturlige materialer, og det perfekte eksempelet er juteteppet. Dersom du er på utkikk etter noe spesielt som også er miljøvennlig kan du ikke tråkke feil dersom du kjøper juteteppe for å gjøre ditt hjem – og planeten – bedre.

HVA ER JUTE?  

Jute er naturlige fibre fra en plante som vokser i store antall i regioner i Asia. Det er en plante som vokser ekstremt raskt, kun trenger regn for å vokse, og behøver lite eller ingen gjødsel og plantevernmidler. Den trives i subtropiske regioner, og er fornybar og karbondioksid-nøytral. Siden den er nedbrytbar kan den også brukes til å kontrollere erosjon. I motsetning til sine syntetiske motparter krever jute ingen kjemikalier, petroleum eller fossilt brennstoff under produksjonen. Dette betyr at du – bokstavelig talt – kan puste rolig og ikke trenger å bekymre deg for barna dine, dyrene, eller miljøet. I tillegg til dette, når du kjøper juteteppe trenger du ikke å bekymre deg for at de skal ende opp på en søppeldynge når du ikke trenger teppet lengre. Du vil kanskje heller ikke ha lyst til å kaste teppet siden stilen på dette teppet vil fortsette å være moteriktig i mange år fremover.

HVORDAN BRUKE OG TA VARE PÅ MITT JUTETEPPE?

Jutetepper kan brukes i områder av hjemmet som trafikkeres av barn og dyr siden skitt ikke synes så godt. Til og med etter tung bruk vil jute holde seg mykt, noe som gjør det ideelt om du liker å gå barbeint. De som er på utkikk etter noe naturlig og organisk å pynte i hjemmene sine med kan kjøpe juteteppe og sette pris på deres naturlige skjønnhet. De passer perfekt inn i dagens trender som inneholder mye jordfarger, da teppene naturlig kommer i brune og beige farger. Dette gjør dem tidløse og de passer inn i mange ulike stiler – fra tradisjonelle stiler til moderne og minimalistiske. Selv om de naturlige fargene vil passe til en hvilket som helst stil, kan de farges i uendelige mange farger og mønstre slik at de står ut. Nettbutikker som TrendCarpet har jutetepper i utallige farger og mønstre.

Jutetepper krever lite vedlikehold. En enkel omgang med støvsugeren fra tid til annen vil forebygge at skitt bygger seg opp over tid. Det er viktig at du unngår at teppet er i kontakt med vann, da dette kan forårsake at teppet råtner. Jutetepper bør derfor aldri plasseres ute, eller vasket med sjampo eller damp.

HVA KOSTER ET JUTETEPPE?

Fordi jute vokser så raskt og det finnes så mye av den, er jute et av de billigste materialene tilgjengelig. Det er økonomisk, miljøvennlig, og allsidig noe som gjør det til et perfekt valg uansett hvilket teppe du trenger. For et stort utvalg jutetepper, besøk en av de største nettbutikkene, TrendCarpet, i dag.